Stageplaats cluster seksueel geweld tegen kinderen

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Stageplaats cluster seksueel geweld tegen kinderen

Het Bureau van de Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen zoekt een stagiair(e). Het bureau van de Nationaal Rapporteur bestaat uit twee clusters: mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Jij zal komen te werken in het SGTK-cluster.

Wat ga je doen?

Als stagiair ben je verbonden aan een van de beleidsmedewerkers van de Nationaal Rapporteur. Je ondersteunt deze medewerker bij het onderzoek en de overige dagelijkse werkzaamheden, zoals het assisteren bij gesprekken en vergaderingen en het voorbereiden van presentaties.

Meer specifiek zullen de werkzaamheden binnen jouw stage zich richten op de rol van gemeenten bij de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen. De Nationaal Rapporteur is momenteel bezig met een verkenning naar gemeentelijk beleid en de lokale en regionale uitvoeringspraktijk in de aanpak van seksueel geweld tegen kinderen. Doel is om in kaart te brengen op wat voor manier gemeenten invulling geven aan hun verantwoordelijkheid bij de preventie, signalering, het melden en de hulp en nazorg bij seksueel geweld tegen kinderen.

Wat neem je mee?

  • Je bent in de afrondende fase van je bachelor óf masterstudent in de richting bestuurskunde, politicologie met specialisatie bestuur en beleid of vergelijkbaar (jeugdstudies, zorgmanagement).
  • Je hebt kennis over lokaal bestuur en de decentralisaties.
  • Je hebt affiniteit met het beleidsterrein seksueel geweld tegen kinderen.
  • Je kunt je uitstekend uitdrukken, zowel mondeling als schriftelijk.
  • Je bent betrouwbaar, integer en discreet.
  • Je bent als persoon in staat om met informatie om te gaan over seksueel geweld tegen kinderen.

Waar kom je te werken?

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen rapporteert aan de regering over de aard en omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen in Nederland. De Nationaal Rapporteur monitort de effecten van het beleid dat op deze terreinen wordt gevoerd en doet aanbevelingen om de aanpak van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen te verbeteren. Daarbij wordt zij ondersteund door een stafbureau van 15 medewerkers, afkomstig uit zeer verschillende disciplines.

De rapporteur biedt een leuke meewerkstage op het gebied van beleid en onderzoek. Je maakt deel uit van het onderzoekscluster seksueel geweld tegen kinderen.

Periode

De stageperiode is voor drie maanden voor drie dagen per week. Andere opties zijn bespreekbaar. De aanvangsdatum is in overleg, maar hoe eerder hoe beter.

Praktische zaken

Je ontvangt een stagevergoeding van maximaal € 604,- per maand bij een fulltime stage van 40 uur per week. Als je niet beschikt over een OV-studenten(week)kaart worden reiskosten vergoed.

Meer informatie

Reageren

Reageren kan via Werken voor Nederland. Deadline is 19 februari 2019.