Vacature wetenschappelijk medewerker

Deze hoofdrubriek bevat 6 rubrieken:

Vacature wetenschappelijk medewerker

De Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen brengt periodiek monitors uit over de aard en de omvang van mensenhandel en seksueel geweld tegen kinderen. Als onderzoeker zorg je dat er ieder jaar weer eenduidige monitors uitkomen. Zo help je de Nederlandse overheid bij het verbeteren van de aanpak van deze misstanden.

Functieomschrijving

Bij de periodieke monitors heb je een belangrijke analyserende en schrijvende rol. Ook bewaak je de kwaliteit van het onderzoek. Daarnaast lever je een bijdrage aan de thematische onderzoeken waarin je samen met de senior onderzoekers thema's binnen de mandaten verder uitdiept.

Je bent als onderzoeker continu op zoek naar de juiste data om tot goede aanbevelingen voor de aanpak te komen. In afstemming met de senior onderzoekers ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en integriteit van de onderzoeken die we uitvoeren. We willen een opleidingsinstituut zijn waar nieuwe professionals de handvatten krijgen om zichzelf te ontwikkelen. Jij bent leergierig en grijpt zo’n kans met beide handen aan.

Functie-eisen

 • Je hebt aantoonbare ervaring met het uitvoeren van onderzoeken, vanaf het opstellen van relevante onderzoeksvragen tot het formuleren van juiste conclusies en aanbevelingen.
 • Je hebt ruime ervaring met statistische analyseprogramma’s zoals SPSS en kunt bij voorkeur programmeren in Python.
 • Je hebt ervaring met zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoeksmethoden.
 • Je kunt goed samenwerken met andere onderzoekers bij de totstandkoming van onderzoeksproducten.
 • Je kunt analyses en daaropvolgende conclusies en aanbevelingen met een vlotte pen beschrijven en goed mondeling uitleggen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 11
 • Maand­salaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
 • Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contract­duur: Voor de duur van 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 36
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de functie en het sollicitatieproces kun je terecht bij Robbert Hoving. Solliciteren kan tot 31 januari 2020 op deze website.